EDA #DEKRACHTVANSANKAA

Met ‘De kracht van Sankaa’ richten we elke maand ons licht op een van de medewerkers.

Deze maand: Eda Agca

Eda Agca, onze jongste collega, zet zich met passie in als educatief medewerkster voor regio Oost-Vlaanderen bij Sankaa vzw sinds januari 2023.

Eda’s werkdag omvat een breed scala aan taken. Ze legt contact met de leden van Sankaa, luistert naar hun behoeften en biedt ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar zalen en het bijwerken van verenigingsstatuten. Daarnaast helpt ze bij het organiseren van evenementen, waarbij ze workshops promoot en meehelpt met het ontwerpen en plannen.

Het belang van teamwork

Voor Eda is werken bij Sankaa bijzonder door de persoonlijke relaties die ze opbouwt met de mensen die ze helpt. Het gevoel van vertrouwen en de mogelijkheid om samen te werken met gemotiveerde collega’s geven haar energie. Het bedenken en uitvoeren van programma’s en activiteiten biedt haar creatieve vrijheid en laat haar de positieve impact op de gemeenschap zien.

Eda’s meest bijzondere werkdag was Self Care Day Gent. Ze genoot van de diverse workshops en werkte samen met interne en externe partners om iets moois te creëren. Het samenkomen van mensen maakte deze dag extra speciaal.

Voor Eda is het vinden van nieuwe lidverenigingen (outreachend werken) een uitdaging. Maar ze waardeert de gesprekken met collega’s over hun verenigingen en leden. Het belangrijkste dat ze heeft geleerd, is het belang van teamwork en het omgaan met verschillen en conflicten.

De definitie van geluk

Het bewust waarderen van de goede dingen in het leven, genieten van kleine momenten en positief omgaan met uitdagingen, dat is voor haar de definitie van geluk. Belangrijke personen in haar leven maken het plaatje compleet.
Zo werd Eda recent mama van Meyra.

Eda: “Sinds de geboorte van mijn dochter van 7 maanden heb ik de wereld door nieuwe ogen leren zien. Elke dag zie ik haar groeien en een eigen karakter krijgen. Het brengt dan ook elke dag nieuwe uitdagingen en het is een bijzonder en uniek gevoel van onvoorwaardelijke liefde en vreugde. Het opofferen van eigen behoefte om zorg te dragen voor mijn dochter is een ontdekking. Het heeft mij geduldiger, veerkrachtiger en meer empathisch gemaakt.”

De schouders van Eda in beeld

Naast de zorg voor Meyra ontspant ze graag met de serie ‘Friends’ en geniet van diverse gerechten, waarbij lasagne haar voorkeur draagt.

Eda’s schouders werden in beeld gebracht voor de fotocampagne ‘De Kracht van Sankaa’.
Eda zet haar schouders onder Sankaa Gent! Als educatief medewerker steunt ze daar verenigingen dat vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen! 

In augustus zijn we er even tussenuit! Maar in september ontdek je wie er achter het oog zit en waarom het oog gekozen werd als beeld voor deze persoon…

Ga naar onze Instagram– en Facebookpagina;
we nodigen je uit om onze verhalen te volgen, te delen en te reageren. Samen maken we de kracht van Sankaa zichtbaar en voelbaar. 💪