Samen voor een diploma

EVA bxl, Nigirian Women Association vzw. en Sankaa vzw organiseren 'Samen een diploma' voor (jong)volwassen Brusselaars met migratiegeschiedenis.

Zij die graag een diploma hoger onderwijs behalen dat overeenstemt met hun talenten en professionele aspiraties kunnen hiervoor bij ons terecht.
Op deze manier hopen we mensen met een migratiegeschiedenis, die nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in het hoger onderwijs, een boost te geven.

Hoe pakken we de tekorten in personeel in de welzijns- en zorgsector aan? Hoe kunnen we de talenten van deze Brusselaars mobiliseren en het personeelskader  van jouw organisatie diverser maken? Hoe zorgen we voor meer diversiteit in leidinggevende functies en bestuursraden.

Samen voor een Diploma biedt gedurende 1 academiejaar een mentor aan, organiseert vormings – en netwerkmomenten, gaat op zoek naar aangepaste studieplekken.

Samen voor een Diploma is opgebouwd uit 5 bouwstenen: ambassadeurschap, duo mentor/mentee, netwerkversterking, taalondersteuning en aangepaste studieplekken. Samen voor een Diploma is een beweging waar kennis, verhalen en talenten van Brusselaars gedeeld worden. Welzijn, gelijkheid en vooruitgang creëren voor iedereen: daar staan wij elke dag voor op.

Heb je interesse, weet je niet goed hoe eraan te beginnen of schrikt de combinatie werk/gezin en studeren je af?

Kom langs voor uitleg op donderdag 12 oktober om 17.00 uur bij Sankaa vzw, Vooruitgangstraat 323, 1030 Schaarbeek

Iedereen is welkom van 22 tot 50+ jaar.

Informatie en inschrijving:
Mabel (Nigerian Woman Association):  +32 496 70 08 17
Pascaline (Eva Bxl) : +32 470 19 79 88 – samenvooreendiploma@evabxl.be
Of Omar (Sankaa vzw) : +32 456 40 28 31- omar@sankaa.be

Deze activiteit is een samenwerking tussen Sankaa vzw, EVA bxl én Nigirian Women Association vzw.