Ademruimte (2021)

Met dit project schreven we in op een oproep van onze partner Iedereen Verdient Vakantie en Toerisme Vlaanderen. Hiermee gaven ze extra kansen aan hun aangesloten partnerorganisaties om vakantiebelevingen na de coronaperiode voor mensen in een kwetsbare situatie mogelijk te maken.

Met ademruimte willen we:

Het sociale en verstikkende isolement van deze coronaperiode doorbreken en weer verbinding stimuleren door samen op stap te gaan ,nieuwe mensen te ontmoeten en hun een fijne belevenis aanbieden. We willen eveneens de drempel verlagen om weer naar buiten te komen en aantonen dat alles corona proof en veilig kan verlopen.

Bovendien willen we de deelnemers de kans geven de stress van de voorbije periode even van zich af te zetten door samen met anderen te babbelen, nieuwe dingen de doen en te ontdekken, en daardoor vernieuwde energie te krijgen.

We kiezen ervoor om 5 uitstappen te doen in verschillende regio’s in België, vanuit verschillende invalshoeken (cultuur, natuur, geschiedenis, kunst, erfgoed, wetenschap…). Daarbij combineren we bij elke uitstap leerrijke ervaringen met laagdrempelige leuke activiteiten. Niet alleen denken en doen staan centraal maar ook proeven van regionale specialiteiten met telkens een lokale picknick.

Er wordt hierbij niet gekozen voor de meest bezochte toeristische plekken maar we gaan we op zoek naar minder gekende bestemmingen en nieuwe sensaties zoals Euro Space Centre, Be-Mine, Vissen op zee, een boottocht door de Antwerpse haven, een workshop chocolade maken, een stadsspel in Gent, een workshop keramiek en streetart, …. Een divers aanbod dus zodat er telkens iets nieuws te ontdekken en te beleven is.

Volg ons onder nieuws.

Met de steun en samenwerking van Toerisme Vlaanderen, en Iedereen Verdient Vakantie

Bekijk evenementen

Ademruimte 25/9

Ademruimte 4/9

Ademruimte 21/8

Ademruimte 3/7