Ratatouille traject (2017)

Vanuit Vigez (nu Vlaams instituut Gezond Leven) werd Sankaa vzw in 2017 gekozen als één van de pilootprojecten om de Ratatouille methodiek (rond gezonde voeding en opvoeding) uitgewerkt door het Huis der Gezinnen Anderlecht, uit te testen bij de achterban.

Eind 2016 volgden 3 mensen de train de trainer. De uiteindelijke sessies gingen van start in 2017. Tijdens deze sessies werkten we met een groep van 10 mensen (7 vrouwen, 3 mannen) rond voeding en opvoeding onder begeleiding van een diëtiste en een medewerker van Sankaa. Doel was meer te leren over gezonde voeding, lokale seizoensgroenten en opvoeding. Tijdens de ratatouille-workshop gingen ook de kinderen aan de slag rond gezonde, lokale en seizoensgebonden voeding.

Daarnaast werd er ook gewerkt aan vaardigheden zoals afvalverwerking, minder voedsel verspillen, samenwerken, gezond koken met alternatieve recepten… Deze workshops werd begeleid door onze lidvereniging Kassoemai.

Zij werkten ook een educatief programma uit voor kinderen rond rond voeding en beeldvorming. De workshop kan door scholen, jeugdwerkingen, verenigingen en gemeenschapscentra worden aangevraagd en zal worden begeleid door Kassoemai vzw.