BXL@work (2018-2023)

Bxl@work is een tewerkstellingsproject gedragen door vier federaties in Brussel, Sankaa, Internationaal Comité, FMDO en Aif+ Samen staan wij klaar om mensen met een migratieachtergrond te begeleiden naar werk of een opleiding.

Voor wie?

  • Je hebt een migratieachtergrond, woont in het Brussels gewest en bent op zoek naar werk?
  • Heb je advies nodig bij het maken van een cv of schrijven van een motivatiebrief?
  • Of ben je nog onzeker over je kennis van het Frans/Nederlands?
  • Misschien heb je al een diploma of juist niet?
  • Vraag je jou af waar je moet beginnen met solliciteren?

Dan is Bxl@work misschien iets voor jou!
We maken samen een plan op, afgestemd op jouw talenten, competenties en interesses. We kijken wat jij nodig hebt en hoe we dit best aanpakken.
Wij bieden jou zelf geen werk aan, maar helpen jou om werk, een beroepsgerichte opleiding of stage te vinden die bij je past!

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op en we kijken samen of Bxl@work iets voor jou is! Stuur gerust een mailtje of bel eens.

edna@sankaa.be
0484815755

Bxl@work | Project ID 8880

Project met financiële steun van ESF, Europa en Vlaanderen.
Looptijd van het project: 01/01/2020 – 31/ 12 /2023

Projectomschrijving:

BXL@work is een tewerkstellingsproject dat van start ging in januari 2018. Vier koepels (IC, AIF+ Sankaa, FMDO) begeleiden Brusselaars met een migratieachtergrond (nieuwkomers, vluchtelingen, eerste en tweede generatie) naar een opleiding of werk.

De focus ligt op het begeleiden van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Deze doelgroep is meestal niet zelfredzaam omwille van een lagere scholingsgraad, een beperkte kennis van het Nederlands, psychologische en sociale drempels, leeftijd, te weinig kennis van de bestaande dienstverlening en/of een mix van al deze factoren. Zij hebben daarom meer ondersteuning en informatie nodig dan dat de gewone trajectbegeleiding van de VDAB/ACTIRIS kan bieden.

Het project onderscheidt zich van andere door een persoonlijke aanpak, waarbij er extra aandacht wordt besteed aan allerhande (sociale) drempels die de zoektocht naar werk belemmeren. Bovendien blijven cliënten opgevolgd worden nadat ze een opleiding of werk gevonden hebben.

Onze doelstelling is om per jaar met alle betrokken partners 200 deelnemers te bereiken en te begeleiden via outreachingsacties en coaching .

Financiëel

Europees Sociaal Fonds:
goedgekeurd bij aanvraag: €367 706.00

Vlaamse Overheid:
goedgekeurd op aanvraag: €735 413.00

Andere financiering goedgekeurd bij aanvraag:
€367 706.00

Meer informatie

https://www.esf-agentschap.be/nl/projectenkaart/bxlwork