Digimeet Brussel in thema promotie

Digimeet: promotie

De eerste van een reeks digimeets in het teken van promotie

Doe mee aan deze interessante Digimeet die helemaal in het teken staat van promotie!
In onze eerste basissessie duiken we in Canva en behandelen we enkele gouden regels voor effectieve promotie:

  • Hoe maak je een account aan in Canva?
  • Verschillen tussen betaalde en gratis accounts
  • Waar vind je gratis afbeeldingen?
  • Essentiële elementen voor drukwerk
  • Hoe maak je een poster?

📅 Datum & Tijd: Woensdag 18/9, 17:00 – 19:00
📍 Locatie: Hoofdkantoor van Sankaa, Vooruitgangstraat 323, 1030 Schaarbeek, Brussel
⏰ Op tijd zijn: We starten stipt om 17:00.
📧 Deelname: Lid van Sankaa & wil je meedoen? Mail naar vanessa@sankaa.be voor 14/09.
💻 Meenemen: Je laptop of tablet. De plaatsen zijn beperkt en de activiteit is gratis.


Infomoment verkiezingen

Infomoment verkiezingen 13 oktober 2024

Neem deel aan de gratis online sessies rond de verkiezingen van oktober met De Wakkere Burger

De slimste kiezer, een info-moment over de lokale verkiezingen!

Op 13 oktober 2024 gaan alle kiezers naar het stemlokaal om een nieuwe gemeenteraad te verkiezen. Daarbij zullen een aantal opvallende nieuwe regels van toepassing zijn. Wat zal het effect zijn van de afschaffing van de stemplicht bij lokale verkiezingen? Op welke nieuwe manier wordt de burgemeester vanaf nu aangeduid? Wat zijn de nieuwe afspraken voor een volmacht?  Hoe stem ik geldig? Wat gebeurt er met blanco stemmen?
Heel wat nieuwigheden dus.
De Wakkere Burger organiseert een leuk infomoment met een aangename quiz om zo nieuwe (en oude) regels te ontdekken. Een zeer toegankelijk en interessant moment voor al wie zich beter wil informeren tegen 13 oktober!

Hoe deelnemen

Op 17 september om 19.30 uur neem je deel via deze link:  INFOMOMENT ENGELS  

Op 1 oktober om 19.30 uur neem je deel via deze link: INFOMOMENT FRANS


De kracht van Sankaa: Vanessa

Vanessa #dekrachtvanSankaa

Met ‘De kracht van Sankaa’ richten we elke maand ons licht op een van de medewerkers.

Deze maand: Vanessa De Greef

Vanessa De Greef, onze gedreven communicatieverantwoordelijke, is sinds september 2023 actief bij Sankaa vzw.

Vanessa heeft de uitdaging aangenomen om binnen een halftijdse functie een stevige basis te leggen voor de communicatie bij Sankaa. Ze werkt hard om de boodschap helder en effectief over te brengen. Haar favoriete quote, “in de moeilijkste lessen ontdek je je grootste kracht.” Dit weerspiegelt dadelijk haar vastberadenheid en veerkracht.

 “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” – African Proverb

Vanessa’s grootste passie naast haar gezin: ademen. Dit lijkt banaal maar met de juiste ademtechnieken kan je zoveel emoties verwerken en stress voorkomen. Samen met haar oudste dochter creëert ze ook geschenken van ecologisch materiaal bij hun thuis. Een bezige bij is het minste wat je kan zeggen! Haar favoriete gerecht is Dombolo uit Zuid-Afrika (een zoet gestoomd brood met vanille) en alles wat de Oegandese (nsenene, rolex,…) en Marrokaanse keuken te bieden heeft. Vanessa houdt van Afrika: de sfeer, de mensen, de mentaliteit en het dicht bij de natuur zijn voelen voor haar als een natuurlijke habitat waar ze regelmatig naar op reis gaat. Ze heeft nog tal van Afrikaanse landen te ontdekken waaronder bovenaan het verlanglijstje: Tanzania, Ghana, Mozambique.

Het oog

Vanessa heeft oog voor het geheel (vandaar de foto) en brengt zoveel mogelijk in beeld. Ze waardeert verschillende culturen en ziet de uitdaging en de schoonheid in het werken met diverse mensen. Voor haar is iedereen van belang, en ze streeft ernaar om iedereen als gelijke te zien.

Ram Dass: “we’re all just walking each other home.”

Vanessa put haar kracht uit spiritualiteit en zelfontwikkeling. Ze gelooft dat ware kracht voortkomt uit zelfbewustzijn. In die reis naar binnen ontdekt Vanessa haar eigen innerlijke wijsheid en deelt ze die met anderen.

Alan Watts: “the meaning of life is just to be alive. It is so plain and so obvious and so simple. And yet, everybody rushes around in a great panic as if it were necessary to achieve something beyond themselves.”

Nieuws!

Bij Sankaa werken bracht Vanessa rust en vrijheid. Ondanks een boeiende en uitdagende job binnen de halftijdse werkuren kan ze vaak van thuis werken, in de zon op het terras met de geluiden van de vogeltjes op de achtergrond en met zicht op groen.
Maar er komt verandering: vanaf december zal Vanessa de vroegere taak van Omar op zich nemen en aan de slag gaan als educatief medewerker voor Brussel.
spannend maar als er een stressmomentje komt doet ze spontaan een ademhalingsoefening die ze hier graag deelt met jullie:

4-7-8

Adem vier tellen diep in langs je neus, houd de adem 7 tellen vast en laat dan zeer langzaam langs neus of mond 8 tellen uit. Doe dit 5 keer in een moment van drukte en je vindt de rust in jezelf terug.

Laat gerust weten wat je van Vanessa’s tip vond!