Workshop intergenerationele communicatie in een digitaal tijdperk
Workshop intergenerationele communicatie
Workshop intergenerationele communicatie in een digitaal tijdperk
Ontdek de impact van digitaal communiceren en leer praktische tools om effectief te communiceren tussen verschillende generaties. In deze workshop staat het creëren van een open en veilige ruimte centraal, waar respect voor elkaar de norm is. Intergenerationele samenwerking verrijkt iedereen. Naast de algemene impact van digitale communicatie, wordt er speciaal aandacht besteed aan de communicatie tussen ouders en kinderen. Dit is essentieel in ons steeds meer digitaal verbonden leven.
Lesgever:
Yao Issifou, NLP-coach en specialist in intergenerationele communicatie. Yao helpt mensen en organisaties om de kloof tussen generaties te overbruggen en betere samenwerking te bevorderen, zowel op het werk als in families. Met haar achtergrond en ervaring geeft ze praktische tools om effectief te communiceren tussen jongere en oudere generaties. In haar workshops creëert ze een open en veilige ruimte waar respect voor elkaar centraal staat, omdat ze gelooft dat intergenerationele samenwerking iedereen verrijkt.
📅 Datum en tijd: zaterdag 2 november, 13-16 uur
📍 Locatie: De Shelter, Lange Gasthuisstraat 29, 2000 Antwerpen
💸 Kosten: gratis (inclusief hapje en drankje)
✍️ Inschrijven: vooraf inschrijven kan bij Virginie via virginie@sankaa.be of telefonisch op 0483 44 79 30
De kracht van Sankaa: Griet Bonne
Griet #dekrachtvanSankaa
Met ‘De kracht van Sankaa’ richten we elke maand ons licht op een van de medewerkers.
Deze maand: Griet Bonne
De ruggengraat van Griet Bonne: Coördinator bij Sankaa vzw
In de wereld van maatschappelijke organisaties is Griet Bonne gedreven coördinator van Sankaa vzw. Sinds mei 2000 is ze een vertrouwd gezicht binnen de organisatie, waar ze begon als parttime educatief medewerker. Ze werkte aanvankelijk voor Ghanaba in drie regio’s en later voor Brussel. Sinds 2010 vervult ze de rol van coördinator.
Wat Griet het meest inspireert in haar werk?
“De gesprekken met de mensen,” vertelt ze met een glimlach.
“De variatie in het werk, de maatschappelijk relevante thema’s en het samenwerken met anderen maken elke dag uniek. Het is een uitdaging om dingen in beweging te zetten.”
Een typische werkdag voor Griet bestaat niet.
Een typische werkdag voor Griet bestaat niet.
Het is telkens anders. Ze begint vroeg in de ochtend met het doornemen van haar e-mails. Vervolgens volgt ze lopende zaken op, heeft ze afspraken met partners en medewerkers om projecten te bespreken, en stemt ze af met het bestuur. Dit zorgt ervoor dat haar dagen nooit eentonig zijn. Wat haar werk extra bijzonder maakt, is de verbinding die ze met anderen aangaat en de impact die ze samen proberen te maken.
Een van haar meest memorabele dagen vond plaats tijdens een van de sensemaking workshops van het ‘Racisme Ontrafeld’-project. Daar gingen deelnemers samen aan de slag met persoonlijke ervaringen rond racisme en discriminatie. “De kracht en moed die mensen toonden om hun pijn, trauma’s en angsten te delen, was inspirerend. Ze hopen op verandering, niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun kinderen en gemeenschappen. Het laat me zien hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn.”
Hoewel het werk uitdagend kan zijn—met een klein team en vrijwilligers de goede keuzes maken om daadwerkelijk een verschil te maken—blijft Griet optimistisch.
Tijdens pauzes bespreekt ze met haar collega’s van alles: hun gezinnen, reizen, de uitdagingen waar ze tegenaan lopen en hun dromen.
Elk gesprek biedt een kans om inzichten op te doen.
Elk gesprek biedt een kans om inzichten op te doen.
“Ik heb ontdekt dat iedereen iets waardevols bij te dragen heeft en wij daar allemaal van kunnen leren. De samenwerking met een divers team en vrijwilligers stimuleert me om geduldiger te zijn, te reflecteren en mezelf uit te dagen.”
Geluk vindt Griet in de kleine dingen: een koffiemomentje in de zon, wandelingen met haar zoon, gesprekken met de dochter of gezellige avonden met vrienden en familie. Wonen in een appartement in de stad en toch dichtbij de natuur op een plek met mooi weer is een droom van Griet.
Inspiratie haalt ze uit een krachtige quote:
Peace. It does not mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work. It means to be in the midst of those things and still be calm in your heart.
Peace. It does not mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work. It means to be in the midst of those things and still be calm in your heart.
In haar vrije tijd ontspant Griet met een serie op Netflix in het Spaans om haar taalvaardigheid te verbeteren. En als het op eten aankomt, heeft ze een voorliefde voor hartige, pittige gerechten—van de Japanse en Vietnamese tot de Libanese keuken. Maar ook met een goede kom soep, een lekkere pasta of yam met palava saus kan ze blij worden.
Griet Bonne is een voorbeeld van hoe passie en betrokkenheid kunnen bijdragen aan de samenleving. Haar werk bij Sankaa vzw is geen carrière, maar een roeping en een job die ze na al die jaren nog steeds heel erg graag doet!
Dit was het laatste interview uit de reeks ‘De Kracht van Sankaa’.
We sluiten volgende maand helemaal af met de leukste quotes, lekkerste gerechten en een tip van de sluier van de campagne die we in 2025 starten. Maar ook.. met wat bloopers. Er waren namelijk wat uitdagende poses nodig om tot een sereen beeld te komen. Benieuwd? Volg mee op Facebook of Instagram en like jouw favoriete foto!