Digitalisering

Digimeet Gent

Bruggen bouwen in het digitale tijdperk

Digimeet Gent

In de bruisende wijk Ledeberg, waar diversiteit en gemeenschapszin hand in hand gaan, vindt opnieuw Digimeet plaats. SAAMO Ledeberg organiseert samen met Sankaa vzw ‘Digimeet Gent’, een initiatief dat zich richt op het empoweren van de gemeenschap door middel van digitale vorming.

Met de snelle vooruitgang in technologie is het essentieel dat iedereen de kans krijgt om mee te groeien. Digimeet Gent biedt jou deze kans.
Op dinsdag 3 september opent De Broederij in Gent opnieuw haar deuren voor iedereen die meer wil leren over digitalisering en de impact ervan op ons dagelijks leven.

Van 13.00 tot 15.00 uur kan je terecht met al je vragen rond het gebruik van je mobiele telefoon, computer, tablet. Hoe kan je mails lezen en beantwoorden, hoe kan je je gezondheidsdossier online raadplegen, hoe kan je kijken wanneer je op pensioen kan, hoe kan je online een afspraak maken,….

De toegang is gratis en iedereen is welkom. Het is een uitnodiging aan de gemeenschap om samen te komen, te leren en de kracht van diversiteit te vieren.

DIGIMEET GENT :

🗓️ Datum: elke eerste dinsdag van de maand
⏰ Tijd: Digimeet vanaf 13:00 uur
📍 Locatie: De Broederij, Standaerdsite 1, Ledeberg


Eerste hulp bij Biztax

Eerste hulp bij Biztax op 11/9

Sankaa organiseert een ‘open dag’ om aangesloten verenigingen te helpen bij hun belastingaangifte via Biztax

Op 11 september 2024 organiseert Sankaa een ‘open dag’ om aangesloten verenigingen te helpen bij hun belastingaangifte via Biztax.
Opgelet: deadline voor het indienen is 30 september 2024.

Nadat je je boekhouding van 2023  hebt afgesloten, moet je die via Biztax digitaal opladen. Heb je daarbij hulp nodig?
Kom dan zeker langs op woensdag 11 september tussen 10.00 – 17.00 uur in de Sankaa-kantoren in Brussel, Gent en Antwerpen.

Antwerpen: Prins Leopoldstraat 51, 2140 Antwerpen
Gent: Neermeerskaai 59A, 9000 Gent
Brussel: Vooruitgangstraat 323, 1030 Brussel

Wat moet je meenemen?
Je identiteitskaart of itsme-code
Je boekhoudkundige documenten

Belangrijke deadlines

De deadlines voor het indienen van belastingaangiften via Biztax variëren afhankelijk van het type belasting en de afsluitingsdatum van het boekjaar12:
Vennootschapsbelasting en rechtspersonenbelasting: De aangifte moet in principe ten laatste 7 maanden na het afsluiten van het boekjaar worden ingediend2.
Specifieke deadlines voor 2024: Voor aangiften met balansdata van 31 december 2023 tot en met 29 februari 2024 is de uiterste indieningsdatum 30 september 2024.

Wat gebeurt er als je te laat bent?

Het niet tijdig indienen van de aangifte kan leiden tot boetes en nalatigheidsintresten. Het is daarom cruciaal om de deadlines goed in de gaten te houden en tijdig actie te ondernemen.

Hoe gebruik je Biztax?

Aanmelden: Log in op Biztax met je e-ID, itsme of een ander erkend certificaat.
Aangifte invullen: Volg de stappen om je aangifte in te vullen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt.
Indienen: Controleer je aangifte zorgvuldig voordat je deze indient.

Meer informatie

Voor meer informatie en om je aan te melden neem contact op met een van onze educatieve medewerkers.

We kijken ernaar uit je te helpen!

Tutorial BiztaxAangifte indienen Biztax